Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

  • Dit activiteit is voorbij.

Klassiek in de kerk

donderdag 4 augustus 2022
20:00

€15

Broze Aarde

Wageningse organiste Gonny van der Maten voert samen met een aantal blazers (van het Nederlands Blazers Ensemble) een programma uit rond de tekst Broze Aarde van de Zuid Afrikaanse dichteres Antjie Krog. Twee jaar geleden verraste Antjie Krog, een internationaal gerenommeerd dichteres, haar internationale publiek met een in de vorm van een hoogmis geschreven als ode aan onze planeet. In dit poëzieconcert lezen we een mis, een mis voor het universum, die muzikaal wordt onderstreept en ingekleurd. Een requiem voor de aarde die uitgeput raakt door toedoen van de mens. De broosheid van zowel de aarde als de mens wordt hier bezongen. Aan de ene kant zingt zijde lof van de schoonheid van de schepping, alles wat groeit en bloeit.

Aan de andere kant toont zij wat mensen elkaar en de aarde aandoen: armoede, geweld, beschadiging. Aan het begin worden de zonden beleden, het einde biedt hoop: ‘ga heen, wordt verzorgers van de Aarde en tors het Juk van Kostbaarheid. Een oproep en aanklacht tegelijk: hoe kunnen wij zorgen voor elkaar als wij niet zorgen voor onze broze aarde die op het punt van breken staat. Doe iets nu het nog kan!

Uitvoerende:
Jeannette Landré fluit
Annemiek de Bruin klarinet
Sophie Schreurs klarinet
Marieke Stordiau fagot
Gonny van der Maten orgel
Janneke Bron en Auke Oevering voordracht

Koop je tickets hier!


This is a classical music program for each and everyone. Four different concerts, all in their own style, featuring vocalist, soloists, piano, church organ and the renowned Nederlands Blazers Ensemble. All musical leaders have their roots related in Wageningen

Gegevens

Datum:
donderdag 4 augustus 2022
Tijd:
20:00
Kosten:
€15
Activiteit Categorieën:
, , ,

Organisator

Grote Kerk

Locatie

Grote Kerk
Markt 1
Wageningen, 6701 CX Nederland
+ Google Maps