Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Expositie Berlage 1923

maandag 1 augustus 2022 - zondag 28 augustus 2022

Gratis

Van 6 juni t/m 3 september is er een bijzondere exposite in verpleeghuis Rumah Kita. De tentoonstelling is de complete collectie van de tekeningen die beroemde Nederlandse architect Berlage heeft gemaakt bij zijn verslag “Mijn Indische Reis” uit 1931.

Hendrik Petrus Berlage is in de geschiedenis van de Nederlandse architectuur van grote betekenis geweest. Hij leefde van 1856 tot 1934. Bekende gebouwen zijn o.a. de Beurs in Amsterdam en het Kunstmuseum in Den Haag. Weinig mensen weten dat hij in 1923 een reis naar Nederlands-Indië, het huidige Indonesië, heeft gemaakt. Tijdens deze reis van drie maanden raakte Berlage zeer onder de indruk van de eigenheid van de Indische cultuur.

Uniek aan deze tentoonstelling is dat de oorspronkelijk incomplete 32 ingelijste reproducties zijn aangevuld met de overige 14 tekeningen van Berlage. De werkgroep Rumah Kita Senang vond in een antiquariaat een cassette met alle tekeningen. Florine van Eekhout is onderdeel van deze werkgroep en lid van het Platform Beroepskunstenaars Wageningen.

De Wageningse Cultuurzomer en het Platform BKW bevelen deze expositie vanzelfsprekend van harte aan. De toegang is gratis.

This is an exhibition of drawings made by the famous Dutch architect Hendrik Petrus Berlage. It’s his collection of his on paper drawings made during his stay in the former Dutch colony, called  ‘’My Indonesian Journey’’ or in Dutch ‘’Mijn Indische Reis’’.  This special exhibition is in the nursing home for elderly people from Indonesia and the Moluku called ‘’Rumah Kita’, Wageningen. At first the collection wasn’t complete. The remaining 14 drawings were found in an antiquarian bookshop. This is the first time the complete collection of 32 drawings can be seen.

 

Gegevens

Begin:
maandag 1 augustus 2022
Einde:
zondag 28 augustus 2022
Kosten:
Gratis
Activiteit Categorieën:
,

Locatie

Rumah Kita
Rumah Kita Plein 15 Augustus 1
Wageningen, Gelderland
+ Google Maps